Szkolenia w Centrum Turystyczno-Rehabilitacyjnym w Krzyżewie
Wiosną w Centrum Turystyczno-Rehabilitacyjnym w Krzyżewie odbyły się trzy szkolenia dla naszych pracowników pt.:
1. Etapy procesu przetwarzania i przygotowywania żywności od przyjęcia surowców po gotowy wyrób do wydania konsumentowi,
2. Profesjonalny stajenny – zadania, obowiązki, bezpieczeństwo normy, komunikacja,
3. Vademecum profesjonalnej pokojowej.
Pierwszym było szkolenie pracowników gospodarczych i pracowników stajennych. W szkoleniu wzięło udział 13 osób.
Celem szkolenia było przekazanie pracownikom wiedzy z zakresu obsługi koni, zachowania koni oraz właściwego funkcjonowania stajni.
Następnie odbyło się szkolenie cukiernicze. Wzięło w nim udział 8 pracowników gastronomii. Szkolenie umożliwiło zdobycie praktycznych umiejętności z przygotowania, pieczenia, zdobienia deserów, ciast i ciastek.
Na końcu odbyło się szkolenie pracowników służby pięter i pracowników recepcji. Celem szkolenia było zdobycie umiejętności efektywnej komunikacji i dbałości o odpowiednią jakość obsługi gości.